KRANENBURG - Bijna 75 jaar duurde de onzekerheid maar sinds januari weet de familie van de Amerikaanse soldaat Clifford Mills dat hun familielid op 18 september 1944 bij Zyfflich (vlak over de grens bij Groesbeek) om het leven is gekomen. Mills was lid van de Amerikaanse 82ste Airborne. Hij kwam om het leven toen het zweefvliegtuig waarin hij meevloog crashte bij de landing.

Omdat het terrein in Duitse handen was, was niet duidelijk of Mills de crash had overleefd of dat hij gevangen was genomen en werd hij als vermist opgegeven. 

Na de oorlog werden er in de omgeving van het neergestorte zweefvliegtuig een aantal graven geborgen waaronder het vermoedelijke graf van Clifford Mills, maar op dat moment konden de stoffelijke resten niet geïdentificeerd worden en werden ze als 'unknown' begraven op Henri-Chapelle in Belgie. Pas onlangs kon met DNA-onderzoek worden vastgesteld dat het om Clifford Mills ging. 

Mills wordt op 30 april naast zijn vrouw begraven in zijn geboorteplaats Troy in Indiana. Bij zijn naam op de muur van vermisten in Margraten zal een rozet worden geplaatst om aan te geven dat hij gevonden is. 

Bijna 73.000 Amerikanen die in de Tweede Wereldoorlog omkwamen zijn nog steeds vermist, 'unaccounted for'. Van 26.000 daarvan wordt ingeschat dat er kans op terugvinden of identificatie bestaat; 'possibly-recoverable'.