Persoonlijke verhalen

Omroep Gelderland staat in de septembermaand in het teken van Market Garden. Dit doen we aan de hand van speciale uitzendingen van 75 jaar vrijheid, persoonlijke verhalen, documentaires, en live-uitzendingen van diverse herdenkingen en evenementen. Samen werken we toe naar 75 jaar bevrijding in 2020.

De Starlight Sisters zingen met gevoel voor vrijheid

WAGENINGEN - Ze treden al meer dan 15 jaar op als de Starlight Sisters. Als een soort Gelderse Andrew Sisters zijn de zingende dames te bewonderen bij herdenkingen, bevrijdingsfestivals en in verzorgingshuizen.

Zev en Karlijn eren de mannen die ook voor hun vrijheid streden

OOSTERBEEK - Zev en Karlijn zijn al een aantal jaren 'bloemenkinderen', een oude en fraaie traditie in Oosterbeek waar kinderen de graven van gesneuvelde bevrijders adopteren en in september van bloemen voorzien.

Tim eert Waalcrossers bij zonsondergang

NIJMEGEN - Tim Ruijling vertelt over de Sunset March; een bijzondere tocht als eerbetoon aan 48 geallieerde militairen die zijn omgekomen tijdens de 'Waalcrossing' op 20 september 1944.

Martin geeft de vrijheid vleugels

EDE - Martin Schoonderbeeks organiseert de historische vliegshow Wings of Freedom in Ede omdat wij: 'nooit, maar dan ook nooit de inzet mogen vergeten van al die jonge mannen en vrouwen die bijdroegen aan de bevrijding van Nederland."

Ester geeft elke gliderpiloot een klaproos

WOLFHEZE - Ester van Puijenbroek is gek op poppies, de klaproos die de Britten gebruiken als herdenkingssymbool voor gesneuvelde soldaten. Ze heeft er speldjes van, ze heeft ze op haar auto geplakt en draagt jurken en rokken met afbeeldingen van het bloemetje.