Inwoners van de gemeente Tynaarlo worden gevraagd om op 13 april de vlag uit te hangen. Op die dag is het 75 jaar geleden dat het gebied werd bevrijd. Ook destijds ging overal de vlag uit.

Dit jaar zou het een groot feest moeten worden. 75 jaar vrijheid. Vanwege het coronavirus is deze herdenking afgelast. "Juist nu we vrijheid willen vieren, beperkt het coronavirus ons in onze vrijheid", zo wordt gesteld. Daarom vragen de 4 en 5 mei comités aan inwoners om de vlag op te hangen als blijk van waardering aan onze bevrijders.

Burgemeester van Tynaarlo, Marcel Thijsen, steunt de actie. "Ook in de uitzonderlijke situatie waarin we ons nu bevinden, is het belangrijk om stil te staan bij oorlog, vrede en vrijheid. Dat kan nu even niet met elkaar en schouder aan schouder, maar laten we dan samen op deze manier zien dat we ook op afstand met elkaar verbonden zijn".

Oosterhesselen

Ook Plaatselijk Belang Oosterhesselen heeft de inwoners van Oosterhesselen gevraagd om te vlaggen op 9 april, toen de Oosterhesselerbrug bevrijd werd, en op 10 april, toen het dorp zelf bevrijd werd. Op deze manier wil de vereniging in deze tijd toch aandacht aan de bevrijding schenken.