Stichting Vocalin Drenthe eert Poolse bevrijders met een bijzonder concert.

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Emmen werd bevrijd door Poolse troepen. Het concert OVERleven en dood van Vocalin Drenthe is voor een belangrijk deel een eerbetoon aan onze Poolse bevrijders.
Vocalin Drenthe is een projectkoor bestaande uit leden uit Drenthe maar ook van buiten de provincie.

In verband met de coronamaatregelen is dit concert van 3 mei verplaatst naar 19 september 2020.

Tijdens het concert op zaterdag 19 september om 20.00 uur in de Goede Herder Kerk in Emmen voert Vocalin Drenthe het Requiem van Fauré en een aantal delen van The Peacemakers van Sir Karl Jenkins uit. Burgemeester Eric van Oosterhout opent als ambassadeur van Vocalin Drenthe het concert. Ook is een afvaardiging van de Poolse Ambassade aanwezig en wordt met alle aanwezigen het Poolse volkslied gezongen.

Requiem van Fauré

De twee kernwoorden van dit muziekstuk zijn intimiteit en gelukzaligheid. Het Requiem behoort tot de bekendste werken van de Fransman Gabriel Urbain Fauré. Hij was een tijdgenoot van Claude Debussy en Maurice Ravel en hij is bekend om zijn pianomuziek, kamermuziek en liederen. Hij wordt gezien als een belangrijke vernieuwer van de Franse religieuze muziek.

The Peacemakers van Sir Karl Jenkins

Vocalin Drenthe zingt een aantal schitterende citaten van de vredestichters zoals Maarten Luther King, Francisus van Assisi, Mandela en Anne Frank die op muziek zijn gezet door Sir Karl Jenkins. Naast componist en hoboïst van het National Youth Orchestra of Wales werd de Welshman ook bekend als jazz- en rockmuzikant. Tussen 1972 en 1984 speelde Jenkins toetsen en rietblazers in de beroemde popband Soft Machine.

Solisten en begeleiding

Sopraan Wendy Roobol en bariton Jasper Schweppe zijn solisten. Karel van den Berg, bespeelt het orgel en Ensemble Conservatoire (symfonieorkest) verzorgt de begeleiding. Dirigent is Roelof Bosma uit Hoogeveen.

Toegangskaarten voor het concert verkrijgbaar via de website van Vocalin  of de leden van het koor. In de voorverkoop (per stuk, inclusief consumptie) € 20,00, aan de zaal € 25,00. U ontvangt bij de deur van de zaal het programmaboekje.