Nieuwe datum i.v.m. corona

Stichting Toeristische Promotie Zuidwest Drenthe heeft besloten om het geplande wandelevenement Loop in Vrijheid, van Meppel naar Westerbork te verplaatsen naar het weekeinde van 21 tot en met 23 augustus 2020 in verband met de maatregelen getroffen ter beheersing van de verspreiding van het Coronavirus.

Loop in Vrijheid

Proloog Meppel op 10 april 2020 - 7 kilometer. De ontvangst is om 18.00 uur. De start is vanaf het NS station in Meppel.
Meppel tot Hoogeveen op 11 april 2020 - ongeveer 20 kilometer. Start en ontvangst is tussen 8.30 en 10.30 uur.
Beilen naar Westerbork op 12 april 2020 - ongeveer 20 kilometer. Start en ontvangst is tussen 7.00 en 9.30 uur.
Passe Partout van 10 t/m 12 april 2020 - ongeveer 47 kilometer. Verschillende starttijden.

Bij voorkeur van te voren hier aanmelden. Dat kan ook nog op de dag zelf.

Wandel- en bezinningsroute

De Loop in Vrijheid is een wandel- en bezinningsroute grotendeels over het Drentse deel van het Westerborkpad. Het totale Westerborkpad is 336 kilometer en loopt van Amsterdam naar Kamp Westerbork in Hooghalen. Het pad is ontwikkeld door Jan Dokter uit Hoorn ter nagedachtenis aan zijn gedeporteerde familieleden.

Je wandelt niet alleen langs de spoorlijnen, maar ziet ook historische sporen en gedenkplaatsen, zoals onderduikadressen. Het pad het eindigt op Kamp Westerbork. Tijdens het evenement Loop in Vrijheid zijn er diverse stops waar je meer kunt leren over het verleden. De route biedt jou de mogelijkheid om al wandelend, vrijheid te herdenken, te beseffen en te beleven.

Naast een wandeling door een prachtige omgeving is de inhoud een mooie extra. De route haakt aan bij het verhaal van de bevrijding van Drenthe in 1945.  Er is aandacht voor het cultureel erfgoed dat verwijst naar de Tweede Wereldoorlog. Je wordt geïnspireerd en gestimuleerd om stil te staan bij de vrijheid in je eigen leven.