Datum: 5 mei 2019
Tijd: 10.00 - 15.30 uur
Locatie: De start en finish locatie is op het Henri Dunantplein in Nijverdal. Je kunt kiezen voor de pelotonstocht van 90 km, de vrije toertocht van 75 of 130 km, of de recreatieve tocht van 35 km.

De voorinschrijving eindigt vrijdag 3 mei 2019 om 24.00 uur. Op de dag zelf inschrijven is ook nog mogelijk maar iets duurder. Zie voor meer informatie de website van Freedom Ride.

Freedom Ride
De Freedom Ride is een Bevrijdingsfestival maar dan met elkaar op de fiets! Samen vieren we de waarden vrijheid en democratie op een sportieve manier.

In de Freedom Ride ontmoeten topsporters, militairen, veteranen, politiemensen en fietsliefhebbers elkaar als gelijken op de fiets en rijden we samen langs historische plekken die belangrijk zijn voor het –historisch- besef van vrede en vrijheid.

De combinatie van een sportieve activiteit met het ontmoeten van (ex)-topsporters, veteranen die vochten voor vrijheid en democratie en militairen en politiemensen die de vrijheid en democratie dagelijks beschermen plus het stilstaan bij het verleden maakt deze tocht, die we letterlijk in vrijheid kunnen fietsen, een bijzondere gebeurtenis.

Elk jaar doet de Freedom Ride een andere provincie aan. Op 5 mei 2019 staan we stil bij het erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog in de provincie Overijssel.