WOLFHEZE - Ester van Puijenbroek is gek op poppies, de klaproos die de Britten gebruiken als herdenkingssymbool voor gesneuvelde soldaten. Ze heeft er speldjes van, ze heeft ze op haar auto geplakt en draagt jurken en rokken met afbeeldingen van het bloemetje.

Ze moet er nog flink haar best voor doen, alle gliderpiloten eer bewijzen met een zelf gehaakte klaproos of poppy. Maar vóór september wil ze 'uitgehaakt' zijn om alle 1200 herdenkingsklaprozen een mooie plaats te geven in de regio waar de geallieerden hun zweefvliegtuigen tijdens de Slag om Arnhem aan de grond hebben gezet, én ze is één van de gezichten van de Omroep Gelderland-campagne: 'Ik sta stil bij 75 jaar vrijheid. Jij toch ook ?'.

Poppies everywhere

Ester van Puijenbroek is gek op poppies, de klaproos die de Britten gebruiken als herdenkingssymbool voor gesneuvelde soldaten. Ze heeft er speldjes van, ze heeft ze op haar auto geplakt en draagt jurken en rokken met afbeeldingen van het bloemetje.

1200 gehaakte ere-bloemen

De partner van Ester is de oprichter en eigenaar van de Glider Collection in Wolfheze. Een museum dat het verhaal vertelt over de luchtlandingen en de rol van de gliders bij de Slag om Arnhem. Na de herdenking in september gaan de 1200 gehaakte bloemetjes in de verkoop. De opbrengst gaat naar het museum. 

Omroep Gelderland staat in de septembermaand in het teken van Market Garden. Dit doen we aan de hand van persoonlijke verhalen, documentaires, live-uitzendingen van diverse herdenkingen en evenementen en speciale uitzendingen van 75 jaar vrijheid. 

Omroep Gelderland werkt samen met het vfonds en Provincie Gelderland toe naar de viering van 75 jaar bevrijding in 2020. 

Iedere maandag worden er oorlogsgerelateerde documentaires uitgezonden en we doen de gehele maand live verslag van verschillende herdenkingsevenementen. Uitzending online (terug)kijken kan via Uitzending Gemist.